
Formularz obowiązuje od dnia 1 stycznia 2020 r.
— Dz.U. 2019, poz. 2534 (załącznik 7)
stanowi załącznik nr 7 do rozporządzenie Ministra Finansów z dnia 24 grudnia 2019 r. w sprawie ewidencji i innych dokumentacji dotyczących wyrobów akcyzowych i znaków akcyzy
Data wejścia w życie: 1 styczeń 2020 r.
Podstawa prawna: Dz.U. 2019, poz. 2534
1) numer pojemnika, w którym sporządza się nastaw;
2) datę sporządzenia nastawu;
3) rodzaj wyrobu winiarskiego;
4) ilości zużytych składników wyrażone w kilogramach lub litrach;
5) ekstrakt użytych składników wyrażony w procentach i kilogramach;
6) ilość składników w przeliczeniu na 1000 litrów nastawu;
7) rozliczenie nastawów przyjętych do leżakowni, w tym ilość, datę i numery pojemników leżakowych;
8) informacje dotyczące analizy laboratoryjnej nastawu, w tym datę analizy, zawartość alkoholu, kwasowość ogólną, kwasowość lotną, ekstrakt rzeczywisty.
check_circle
check_circle